Hét marketing & communicatie traject

Verkoop, marketing en communicatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Loopt de communicatie stroef, dan gaat ook jouw verkoop haperen. Andersom geldt ook. Zet je jouw marketing in op een manier die bij jou past, dan trek je ook de klanten aan die je het liefst hebt. Maar hoe pak je dat aan? Wat ga je vertellen en hoeveel tijd kost je dat dan wel niet? Winny Paauw Communicatie helpt je jouw marketing & communicatie effectief in te zetten. Mijn traject bestaat uit drie stappen:

De verhalen-sessie

Tijdens deze sessie halen we naar boven wat jouw missie en visie is. We bespreken waarom je doet wat je doet, wat jouw drijfveer is, wie jouw ideale klant is, welke behoeften jouw klant heeft en hoe jij daar de oplossing voor kunt aandragen. Informatie die belangrijk is voor jouw marketing & communicatie. Na de verhalen-sessie krijg je een werkdocument waarin de fundamenten van jouw communicatie staan. Een werkdocument, want ook jouw ondernemerschap is aan veranderingen onderhevig en je wilt kunnen meebewegen met de tijd en met jouw eigen wensen. In het document vind je de basis voor jouw contentplan en jouw plan van aanpak.

Marketing- en communicatiemix

Tijdens deze stap bepalen we welke kanalen jij gaat gebruiken om jouw verhaal met jouw (toekomstige) klanten te delen. We achterhalen op welke kanalen jouw klanten actief zijn. Weten we dat, dan kunnen we voor jou – op maat – een marketing- en communicatiemix samenstellen. Die zal bestaan uit een combinatie van bijvoorbeeld social media, jouw website en/of een nieuwsbrief. Deze online kanalen kunnen worden aangevuld met offline kanalen, zoals een klantenevenement of een relatiedag.

Nadat de marketing- en communicatiemix is bepaald, richten we de kanalen in of optimaliseren we de bestaande kanalen. Daarnaast schenken we aandacht aan jouw beeldbank. Het is wel zo praktisch om foto’s op voorraad te hebben die je bij elke uiting kunt plaatsen. Doe je dit met alleen eigen beeld of een combinatie van eigen beeld en (gratis) beeld van professionele beeldbanken? Als je foto’s laat schieten door een professional, kun je ervoor zorgen dat ze precies passen bij de uitstraling die jij naar buiten wilt hebben. Indien nodig zorgen we samen voor een duidelijke briefing naar de fotograaf.

Contentplan voor 3 maanden

Omdat je niet elke week opnieuw na wilt denken over de onderwerpen die je inzet voor jouw marketing & communicatie, maken we een contentplan voor de eerste drie maanden. In dat contentplan staat precies welk onderwerp er aan bod komt, op welk kanaal het wordt gepubliceerd en wanneer. Ik maak voor drie maanden de teksten in combinatie met de beelden en –indien die aanwezig is- plaats ze in de planningstool van het kanaal. Jouw zichtbaarheid groeit, terwijl jij er geen omkijken meer naar hebt.

Tijd & tarief

Het marketing & communicatietraject zoals hierboven beschreven neemt 3 tot 4 maanden in beslag. Het complete traject vraagt een investering vanaf € 1.995,- exclusief btw. In overleg is het mogelijk om één van de deeltrajecten af te nemen.