Winny Paauw

De eerste keer dat ik deze wijsheid hoorde was in een college PR van mevrouw Dymph van der Laan, een topdocent van mijn communicatie studie in Utrecht meer dan dertig (!) jaar geleden. Een bord langs de weg, een advertentie in de krant, de push-berichten op je mobiel, jouw gezichtsuitdrukking: Alles is communicatie!

Divers
Vandaag de dag moet ik er nog steeds (bijna) iedere dag aan terug denken: Alles is communicatie. Kijk naar wat er gebeurt op dit moment in de wereld. Alle communicatie in en over de pandemie, wie zegt wat? Wat is waar? Hoe ontvang je de boodschap? De ontvangers van de boodschap, wij Nederlanders zijn nogal divers, dus onze context is ook divers. Dus landt de boodschap bij iedereen anders.

Blij
In mijn eigen gezin zie ik het gebeuren. De versoepeling van de maatregelen gaven mij een positief en blij gevoel. Mijn pubers daarentegen waren helemaal niet blij want de voor hun belangrijke dingen zoals het open gaan van de uitgaansgelegenheden, dat zat er nog even niet in! En dat is maar één voorbeeld.

Mindset
Ik heb in de afgelopen anderhalf jaar wel wat ‘mindset’ verschuivingen gehad. Van “Geen probleem, ik knal gewoon door!” tot aan “Wanneer wordt alles weer normaal? “. En nu we weer helemaal van voren af aan beginnen merk ik dat ik met name voor mijn kinderen steeds lastiger kan dealen met wat er allemaal aan de hand is. Voor hen ben ik oprecht verdrietig.

Invloed
Alles wat ik hoor, zie en lees heeft impact op mij. In deze tijd komt er natuurlijk ook 24/7 nieuws binnen. En dat is zeker nu niet altijd vrolijk. Ook de manier waarop zaken in en door de media worden neergezet, ik heb er geen invloed op. Alleen heeft het wel invloed op mij.

Positief
Daarom wil ik bezig zijn met zaken waar ik wel invloed op heb. En dat begint met een positieve ‘mindset’. Zweverig? Misschien. Ik heb inmiddels geleerd dat het werkt. Aan het begin van de dag neem ik me voor om in ieder geval iets te doen waar ik blij van word. Zoals ‘echt’ contact hebben met klanten en collega-ondernemers. Op zijn tijd ‘live’ afspreken. Daar krijg ik energie van! Ook aan het einde van de dag even de tijd nemen om te bedenken wat ik vandaag heb gedaan. En vooral waar ik blij van ben geworden. Ik zoek naar mijn energie-gevers. En mij zoveel mogelijk de energie-nemers. Wat werkt voor jou?

Vooruit
Als je ondernemer bent dan heb je wellicht een lastige periode achter de rug. Of je zit er nu (weer) midden in. Als je eens onverhoopt tijd over hebt, nu of later, gebruik die tijd dan eens om na te denken over je eigen zichtbaarheid.
Wat wordt nu jouw strategie? Waar vind jij je nieuwe business? Ga je meer netwerken? Of meer van je laten horen op LinkedIn? Hoe dan ook, deze periode is voor veel mensen een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. En dus juist momenten om jezelf te laten zien. Wanneer jouw klanten jou met regelmaat voorbij zien komen dan is de kans groter dat ze aan je denken op het moment dat ze je nodig hebben. Wil je een boost geven aan je zichtbaarheid? Met regelmaat op het netvlies komen van je klanten? Meld je dan aan voor mijn trainingen. Natuurlijk kan ik je ook 1-op-1 helpen. In een VIP-sessie maken we samen jouw verhaal!

Meld je aan via winny@paauwcommunicatie.nl of een persoonlijk bericht en word nu zichtbaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *