‘Videobellen en online vergaderen, het is goed dat het er is. Alleen ik heb er niet zoveel mee. Ik kan niet goed zonder de directe interactie met andere mensen, de persoonlijke verbinding. Ook de non-verbale communicatie heb ik nodig. Om dat te kunnen zien bij anderen. En dat anderen mijn non-verbale communicatie kunnen zien. Ik mis het persoonlijk contact.

Ik leef op de verbinding met anderen. Daarom doe ik mijn trainingen dus altijd live bij mij op kantoor. Dan kan ik iedereen aan kijken. Even praten over koetjes en kalfjes. Samen koffie of thee drinken, altijd met wat lekkers. En dat alles op mijn prettige, fijne werkplek. Maar dat kan dus nu even niet … ik heb alle geplande trainingen geannuleerd!’

Fight-flight-freeze

Nu zijn we een paar weken verder. Ook ik ervaar regelmatig een van de drie reactiefacen: ‘fight, flight & freeze’. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik door kon met werk wat er al was dus ‘vloog’ ik door. Ik heb de meest wilde ideeën gehad. Mijn business omgooien? Andere opzet? Hoe dan? Oftewel de ‘fight’ modus. Maar ook dagen gehad dat ik inderdaad wel bevroren leek (‘freeze’). Ik deed helemaal niets meer. En ik voelde me heel slecht. Maar..

Top-of-mind

Gedwongen door de omstandigheden ging ik anders werken. Online vergaderen en online gesprekken voeren, dat deed ik ineens de hele dag. Naarmate de weken voorbij gingen, ontstond er ook een soort urgentie. Juist nu heb ik en mijn klanten tijd om aan zichtbaarheid te werken. Juist nu vinden mijn klanten het moeilijk om de toon van hun communicatie te vinden. Juist nu is er behoefte aan mijn praktische trainingen. Want er komt een tijd, en het zal best anders zijn, dat de business weer gaat lopen. En dan wil je als ondernemer toch ‘top-of-mind’ zijn.

Proberen

Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb mijn deelnemers aan mijn geannuleerde (fysieke) training voorgesteld om deze door te laten gaan in een online versie. En het gewoon gedaan! Het ging goed. Al mijn kennis gedeeld, de persoonlijke tips en de praktische aanpak: Het zit allemaal ook in de online variant. Ik heb er zelfs iets aan toegevoegd. Inbegrepen in jouw investering voor mijn training is een tweede sessie in de vorm van een Q&Q-sessie, vier weken na de training. Mooie gelegenheid om je vragen te stellen, je teksten te laten lezen of te sparren over je aanpak. In deze sessie helpen de deelnemers elkaar. En ik beantwoord natuurlijk alle vragen. Bovendien ben ik jouw ‘backoffice’ als het gaat om vragen of feedback op teksten. De opzet van de training is zo ingericht dat je echt de urgentie voelt om aan de slag te gaan! En het dan dus ook doet!

Zichtbaar

En aan de slag gaan is zo belangrijk! Nu zichtbaar zijn EN blijven. Dat is noodzaak om straks weer in beeld te zijn als jouw klanten weer in business komen. Daarom in april meerdere data voor de trainingen ‘Haal meer uit jouw LinkedIn-communicatie en ‘Maak van jezelf een content-kanon!. Waar wacht je nog op? Meld je aan! Je vindt meer informatie op mijn website www.paauwcommunicatie.nl Natuurlijk kun je ook mailen (winny@paauwcommunicatie.nl) of bellen naar 06 22 51 50 32! Ik zie je snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *