Een gevleugelde uitspraak van een oud-docent van mij, alles is communicatie! Wat je zegt, wat je doet, wat je uitstraalt, alles vertelt iets. Zo simpel is communicatie. Toch?

24/7 informatie

Waarom heb ik dan nu het gevoel dat het niet meer simpel is? Ik krijg de hele dag door informatie. Sterker nog, ik moet erg mijn best doen om aan informatie te ontsnappen. En dat wil ik eigenlijk niet, want stel je voor dat ik iets mis! Ik betrap mezelf er op dat het NOS Journaal van acht uur niets nieuws meer voor me heeft. Door alle push-berichtgeving ben ik op de hoogte van het allerlaatste nieuws uit de hele wereld zodra het gebeurt! Bovendien heb ik nog allerlei andere kanalen waar ik bij houd hoe het met mijn familie, vrienden en relaties gaat. Simpel is het niet meer.

Juiste kanalen

Ik bepaal dus zelf waar en wanneer ik mijn informatie haal. Als mijn relaties dat ook doen hoe bereik ik ze dan met mijn informatie? Ik ben van de Eenvoud en Focus. Heldere, duidelijke communicatie. En de juiste kanalen kiezen. Wel een duidelijke boodschap maar niet het juiste kanaal? Jammer maar dan komt de boodschap niet aan.

Maar wat is het juiste kanaal? Er zijn zoveel mogelijkheden. Voor mij staat persoonlijke communicatie bovenaan: bellen, netwerken en persoonlijk contact onderhouden. Natuurlijk aangevuld met online communicatie. Via LinkedIn leg ik graag nieuwe contacten. Wat ik het leukste vind om te doen is gelegenheden te bezoeken waar mijn relaties ook zijn: beurzen, evenementen en netwerkbijeenkomsten. Dan kan ik verbinding maken. Dat is voor mij communicatie.

Verbinding

En of het voldoende is? De tijd zal het leren. Constant in verbinding staan met je relaties helpt om te horen wat zij er van vinden en waar zij behoefte aan hebben. En als er dan iets nieuws naar voren komt? Dan probeer ik het uit. En ga erover in gesprek met mijn relaties. En zo is de cirkel weer rond. Het is allemaal communicatie. En het kan simpel zijn.

Soms helpt het om eens te sparren over je huidige communicatie inspanningen. Vraag je relaties hoe ze hun informatie willen krijgen. Ga het gesprek aan. Zij zijn de primaire bron. Mocht je behoefte hebben aan het oog van een buitenstaander? Ik help je graag. Een eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *